Turska odložila trgovinsku zabranu sa Izraelom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2024, 15:52

Turska odložila trgovinsku zabranu sa Izraelom

Tursko ministarstvo trgovine saopštilo je danas da kompanije iz te zemlje imaju rok od tri meseca da isporuče ranije narudžbine za proizvode u Izrael, što je izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac ocenio kao pobedu te zemlje, nakon što je prošle nedelje Turska najavila zabranu trgovine sa Izraelom u znak protesta zbog ofanzive u Gazi.
"Erdogan je povukao i otkazao mnoga trgovinska ograničenja i pouka je jasna: ne smemo se predati pred pretnjama diktatora i moramo stvoriti alternative da ne bismo zavisili od čoveka iz Muslimanskog bratstva koji sve može da zaustavi bilo kad", napisao je Kac na platformi X.
Iz turskoj ministarstva je rečeno za Rojters da ukidanje zabrane "ne dolazi u obzir"...
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.