Turska odigrala ključnu ulogu u hvatanju zamenika Bagdadija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Okt.2021, 23:36

Turska odigrala ključnu ulogu u hvatanju zamenika Bagdadija

Turska obaveštajna služba pomogla je u značajnoj meri Iraku da uhapsi jednog od lidera takozvane Islamske države koji se krio na severozapadu Sirije, saopštila su tri bezbednosna izvora danas.

Iračke vlasti su u ponedeljak objavile da su zarobile Samija Džasima, zamenika ubijenog lidera Islamske države Abu Bakra el Bagdadija, ali nisu dale detalje o njegovom hvatanju.

DŽasim je jedan od vodećih članova ISIS-a koji je uhvaćen živ.

Regionalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bezbednosni izvor i dvojica iračkih operativaca rekla su za Rojters da je DŽasim uhvaćen na severozapadu Sirije i da je turska obaveštajna služba odigrala ključnu ulogu u njegovom hapšenju.

Oni su govorili uz uslov da ostanu anonimni, jer je reč o tajnim operacijama.

Zvaničnici iz iračke i turske vlade su odbili da komentarišu izjave izvora o hapšenju DŽasima.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.