Izvor: Danas, 07.Maj.2024, 21:19

Kopnena ofanziva na Rafu: Zašto je važan taj grad?

Od početka februara u Izraelu se raspravlja o mogućoj vojnoj ofanzivi na Rafu, na jugu Pojasa Gaze. Sada stvari postaju konkretnije. Izraelska vojska pozvala je stanovništvo istočnog dela Rafe da napusti grad. Pogođeno je oko 100.000 ljudi. Prema navodima izraelske vojske, navodno se radi o „ograničenoj akciji“ s ciljem razbijanja Hamasa, koji Zapad i neke arapske zemlje smatraju terorističkom organizacijom. Osim toga, pretpostavlja se da se u gradu nalaze i neki od Izraelaca koje Hamas drži kao taoce.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

"OVO JE GRAD DECE, A MOGAO BI DA IMPLODIRA!" Ceo svet sa strepnjom prati vojne operacije u Gazi, a evo zašto je RAFA TOLIKO VAŽNA IZRAELU

Izvor: Blic, 07.Maj.2024

Od početka februara u Izraelu se raspravlja o mogućoj vojnoj ofanzivi na Rafu na jugu Pojasa Gaze. Sada stvari postaju konkretnije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.