Turska o ubistvu Kašogija: Ništa neće ostati u mraku

Izvor: RTS, 22.Okt.2018, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska o ubistvu Kašogija: Ništa neće ostati u mraku

Turska će ići do kraja u rasvetlavanju "bezočnog ubistva" saudijskog novinara Džamala Kašogija, izjavio je Ibrahim Kalin, portparol turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.
Ibrahim Kalin je novinarima, posle sednice vlade, rekao da ništa neće "ostati u mraku" što se tiče istrage u vezi sa ubistvom Kašogija.

Kalin je istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da saudijski zvaničnici imaju odgovornost da obelodane istinu o ubistvu, prenela je agencija Rojters.
Nešto ranije je objavljeno da je pronađeno vozilo saudijskog konzulata i da su turski istražitelji došli na parking u istanbulskom predrađu Sultangazi gde je, kako se veruje, automobil ostavljen pre dve nedelje. Sultangazi se nalazi na oko 15 kilometara od zgrade konzulata.
Turska privatna televizija NTV javila je da su "turske vlasti danas sprečene u pretrazi parkiranog saudijskog diplomatskog automobila u Istanbulu, zato što nisu dobile dozvolu konzulata (Saudijske Arabije)", prenosi Rojters.
"Si-En-En Turk" je javio da će turskim vlastima sutra biti omogućeno da pretraže automobil.
Istražitelji koji sprovode istragu u vezi sa slučajem saudijskog novinara Džamala Kašogija prošle nedelje su pregledali druga vozila konzulata, samu zgradu konzulata, kao i rezidenciju generalnog konzula, podseća agencija AP.
Turske i saudijske vlasti istražuju nestanak saudijskog novinara Džamala Kašogija (59), koji je nestao nakon što je ušao u saudijski konzulat 2. oktobra.
Nakon što je negirala bilo kakvu umešanost u nestanak Kašogija, kome se izgubio svaki trag od 2. oktobra nakon što je ušao u saudijski konzulat u Istanbulu, Saudijska Arabija je u subotu saopštila da je on ubijen u tuči u toj zgradi.
Turski mediji i pojedini zvaničnici navode da je kolumnistu Vašington posta napalo 15 ljudi koji su mu odsekli prste i glavu.
Telo Kašogija još nije pronađeno.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Turska će ići do kraja, ništa neće ostati u mraku"

Izvor: B92, 22.Okt.2018

Ankara -- Turska će ići do kraja u rasvetlavanju "bezočnog ubistva" saudijskog novinara Džamala Kašogija, izjavio je portparol turskog predsednika Redžep Tajip Erdogan...Ibrahim Kalin je novinarima, posle sednice vlade, rekao da ništa neće "ostatit u mraku" što se tiče istrage u vezi sa ubistvom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.