Turska će ići do kraja, ništa neće ostati u mraku

Izvor: B92, 22.Okt.2018, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Turska će ići do kraja, ništa neće ostati u mraku"

Ankara -- Turska će ići do kraja u rasvetlavanju "bezočnog ubistva" saudijskog novinara Džamala Kašogija, izjavio je portparol turskog predsednika Redžep Tajip Erdogan.

Ibrahim Kalin je novinarima, posle sednice vlade, rekao da ništa neće "ostatit u mraku" što se tiče istrage u vezi sa ubistvom Kašogija.

Kalin je istakao da saudijski zvaničnici imaju odgovornost da obelodane istinu o ubistvu, prenela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je agencija Rojters.

Nešto ranije je objavljeno da je pronađeno vozilo saudijskog konzulata i da su turski istražitelji došli na parking u istanbulskom predrađu Sultangazi gde je, kako se veruje, automobil ostavljen pre dve nedelje.

Sultangazi se nalazi na oko 15 kilometara od zgrade konzulata.

Istražitelji koji sprovode istragu u vezi sa slučajem saudijskog novinara Džamala Kašogija prošle nedelje su pregledali druga vozila konzulata, samu zgradu konzulata, kao i rezidenciju generalnog konzula, podseća agencija AP.

Turske i saudijske vlasti istražuju nestanak saudijskog novinara Džamala Kašogija (59), koji je nestao nakon što je ušao u saudijski konzulat 2. oktobra.

Nakon što je negirala bilo kakvu umešanost u nestanak Kašogija, kome se izgubio svaki trag od 2. oktobra nakon što je ušao u saudijski konzulat u Istanbulu, Saudijska Arabija je u subotu saopštila da je on ubijen u tuči u toj zgradi.

Turski mediji i pojedini zvaničnici navode da je kolumnistu "Vašington posta" napalo 15 ljudi koji su mu odsekli prste i glavu.

Telo Kašogija još nije pronađeno.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Turska će ići do kraja, ništa neće ostati u mraku"

Izvor: Vesti-online.com, 22.Okt.2018

Turska će ići do kraja u rasvetlavanju "bezočnog ubistva" saudijskog novinara Džamala Kašogija, izjavio je danas portparol turskog predsednika Redžep Tajip Erdogan...Ibrahim Kalin je novinarima, posle sednice vlade, rekao da ništa neće "ostatit u mraku" što se tiče istrage u vezi sa ubistvom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.