Turska najavila 500 hapšenja zbog sumnje da su povezani sa Gulenom

Izvor: Beta, 26.Apr.2021, 09:45

Turska najavila 500 hapšenja zbog sumnje da su povezani sa Gulenom

Turska je najavila hapšenje 532 osoba, medju kojima brojnih pripadnika vojske, zbog sumnje da su bliski propovedniku Fetulahu Gulenu koga Ankara optužuje za podsticanje neuspelog puča u julu 2016. godine, javla je danas državna agencija Anadolija.U okviru istrage koju su pokrenuli tužioci iz Istanbula i Izmira, naloženo je, izmedju ostalih, hapšenje 459 aktivnih pripadnika oružanih snaga.Akcija će biti sprovedena u 62 turske provincije i na severu Kipra.Turska imama Fetulaha Gulena koji živi u SAD optužuje za podsticanje neuspelog puča 2016. godine kao i za dugotrajnu kampanju "rušenja države kroz infiltriranje u turske institucije, posebno vojsku, policiju i sudstvo".

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turska najavila 500 hapšenja zbog sumnje da su povezani sa Gulenom

Izvor: Danas, 26.Apr.2021

Turska je najavila hapšenje 532 osoba, među kojima brojnih pripadnika vojske, zbog sumnje da su bliski propovedniku Fetulahu Gulenu koga Ankara optužuje za podsticanje neuspelog puča u julu 2016. godine, javla je danas državna agencija Anadolija.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.