Turska: Nalog za hapšenje 532 osobe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Apr.2021, 08:11

Turska: Nalog za hapšenje 532 osobe

Tursko državno tužilaštvo izdalo je nalog za hapšenje 532 osumnjičenih, od kojih je 459 ljudi u vojnoj službi, zbog navodne povezanosti sa sveštenikom Fejtulahom Gulenom koga zvanična Ankara optužuje za pokušaj državnog udara 2016. godine, javila je agencija Anadolija.

U izveštaju je potvrđeno da je akcija trajnog neutralisanja antidržavne mreže sveštenika Gulena, koji živi u egzilu u SAD, pokrenuta u 62 turske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pokrajine, prenosi Rojters.

Tokom intervencije turskih snaga bezbednosti u julu 2016. godine ubijeno je više od 250 ljudi.

Gulen je negirao optužbe da stoji iza neuspelog puča nakon kojeg su pokrenuti sudski procesi protiv više od 80.000 ljudi, a sa svojih radnih mesta u civilnom i vojnom sektoru otpušteno preko 150.000.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tužilaštvo naredilo hapšenje preko 500 osoba u Turskoj

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Apr.2021

Tursko tužilaštvo naredilo je u ponedeljak, 26. aprila, hapšenje 532 osobe osumnjičene da su povezane sa imamom Fetulahom Gulenom, kojeg Ankara optužuje da stoji iza pokušaja vojnog udara 2016. godine, javila je agencija Rojters pozivajući se na državnu novinsku agenciju Anadoliju. Među osumnjičenima...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.