Turska ministarka dolazi u Holandiju kopnenim putem

Izvor: Blic, 11.Mar.2017, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska ministarka dolazi u Holandiju kopnenim putem

Nakon što je holandska vlada zabranila avionu sa šefom turske diplomatije Mevlutom Čavušogluom da sleti u Roterdam, turska ministarka za porodicu Fatma Kaja namerava da dođe u ovaj holandski grad kopnenim putem.

Ministarka Fatma Betul Sajan Kaja, koja se nalazi u Nemačkoj gde učestvuje na skupovimaa podrške referendumu u Turskoj uputiće se u Holandiju uprkos tome što su tamošnje vlasti otkazale skup na kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je trebalo da govori, javila je turska agencija Anadolija, prenosi Rojters.

Holandski premijer Mark Rute izjavio je ranije danas da razume da su Turci besni, jer je avionu sa sefom turske diplomatije Mevlutom Čavušogluom zabranjeno da sleti u Roterdam, ali je ocenio da je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan preterao kada je uporedio Holanđane sa nacistima.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.