Turska kao i Zapad poštuju suverenitet zemalja na Balkanu osim Srbije

Izvor: Vostok.rs, 20.Jun.2017, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska kao i Zapad poštuju suverenitet zemalja na Balkanu osim Srbije

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da su ideje nekih krugova o ujedinjenju Albanije, BJR Makedonije i "Kosova" u „veliku Albaniju“ loše i neprihvatljive za Tursku, koja glasno, po njegovim rečima, zagovara poštovanje suvereniteta i celovitosti zemalja na Balkanu.

„To su loše stvari. Eto, vidite šta se dešava na Bliskom istoku, u Iraku, Siriji… Ne želimo da se takve krize događaju na Balkanu. Postoje oni koji za Balkan pokušavaju da skroje takve planove, ali to ne smemo da im dopustimo. Mi zagovaramo poštovanje suvereniteta i celovitosti država i to se mora shvatiti. Zato takve igre više ne smeju da igraju u Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Albaniji, Srbiji“, rekao je Erdogan.

Podsetimo Turska je među prvima priznala samoproglašeno Kosovo, kao i SAD i ostale zapadne zemlje.

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Erdoganov šamar Tačiju: Ne "velikoj Albaniji"

Izvor: Vesti-online.com, 20.Jun.2017

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da su ideje nekih krugova o ujedinjenju Albanije, Makedonije i Kosova u "veliku Albaniju" loše i neprihvatljive za Tursku, koja glasno zagovara poštovanje suvereniteta i celovitosti zemalja na Balkanu...- To su loše stvari. Eto, vidite šta se dešava...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.