Turska i SAD započele zajedničku patrolu u severoistoku Sirije

Izvor: Vostok.rs, 09.Sep.2019, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska i SAD započele zajedničku patrolu u severoistoku Sirije

Pripadnici oružanih snaga Turske i Sjedinjenih Američkih Država započeli su zajedničku kopnenu patrolu u planiranoj zoni bezbednosti na severoistoku Sirije, javila je agencija Anadolija.
Napominje se da je prva zajednička patrola izvršena u nedelju. Ranije je ministar odbrane Turske Hulusi Akar izjavio da četiri turska i američka helikoptera učestvuju u zajedničkoj patroli u zoni bezbednosti na severu Sirije, istočno od Eufrata. U Ankari su ranije završeni tursko-američki pregovori o stvaranju zone bezbednosti na severu Sirije. Tursko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su Ankara i Vašington postigli dogovor o uspostavljanju koordinacionog centra za zajedničke operacije i planirane zone bezbednosti na severu Sirije. Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.