Turska ZABRINUTA za situaciju na Bliskom istoku! Erdogan razgovarao sa liderima zalivskih država!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jun.2017, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska ZABRINUTA za situaciju na Bliskom istoku! Erdogan razgovarao sa liderima zalivskih država!

Kako smanjiti trenutne tenzije?

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan razgovarao je telefonom sa liderima Katara, Rusije, Kuvajta i Saudijske Arabije o smanjivanju tenzija, izjavio je neimenovani izvor blizak turskom predsedniku.

- U razgovoru je istaknut značaj regionalnog mira i stabilnosti kao i važnost da se fokus stavi na diplomatiju i dijalog da bi se smanjila trenutna tenzija - reako je Rojtersu neimenovani izvor.

Pet arapskih zemalja, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << libijska vlada sa istoka zemlje koja je u savezništvu sa vojnim komandirom Khalifom Haftarom i Maldivi prekinuli su diplomatske odnose sa Katarom, ostavljajući tu zemlju i diplomatski i fizički izolovanom.

Tu svoju odluku obrazložili su time da Katar podržava islamske grupe i terorizam.

Odnose su prekinuli Bahrein, Egipat, Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati, Jemen, Libija i Maldivi i saopštili da će povući svoje diplomate iz Katara i proterati katarske diplomate sa svoje teritorije.

Istovremeno, arapske zemlje najavile su i da će obustaviti vazdušni i pomorski saobraćaj, a Saudijska Arabija da će zatvoriti i kopnenu granicu s Katarom, čime će ta zemlja biti odsečena od ostatka Arapskog poluostrva.
Pogledaj vesti o: Turska,   Libija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ERDOGAN SMIRIJE TENZIJE Turski predsednik razgovarao sa liderima Katara, Rusije, Kuvajta i SA

Izvor: Blic, 06.Jun.2017

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan razgovarao je telefonom sa liderima Katara, Rusije, Kuvajta i Saudijske Arabije o smanjivanju tenzija, izjavio je neimenovani izvor blizak turskom predsedniku..."U razgovoru je istaknut značaj regionalnog mira i stabilnosti kao i važnost da se fokus stavi na...

Nastavak na Blic...

Kriza u Zaljevu: Diplomatske incijative za smanjivanje tenzija

Izvor: SandzakPress.net, 06.Jun.2017

Erdogan razgovarao s liderima Katara, Rusije, Kuvajta i Saudijske Arabije, kuvajtski emir putuje u Rijad kako bi se smanjile tenzije. Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan razgovarao je telefonom s liderima Katara, Rusije, Kuvajta i Saudijske Arabije o rješavanju krize nakon što je nekoliko zemalja...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.