Turska: Protest protiv SAD ispred Indžirlik baze /FOTO

Izvor: B92, 28.Jul.2016, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Protest protiv SAD ispred Indžirlik baze /FOTO

Indžirlik -- Ispred vojne baze Indžirlik u Turskoj, bazi snaga NATO i SAD, u toku je veliki protest građana protiv SAD, javlja Raša tudej.

Kako navode, ispred baze okupilo se oko 1.000 ljudi, a dopisnik RT javlja da demonstranti uzvikuju slogane protiv SAD i Izraela.

Policija je izašla i stoji na ulazu u bazu. Američki zvaničnici obavestili su građane SAD da će konzulat te zemlje u gradu biti zatvoren >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tokom protesta.

Vazduhoplovna baza Indžirlik veoma je važna za SAD jer odatle kreću svi njihovi udari na Islamsku državu u Siriji i Iraku.

SAD imaju 2.200 vojnika i civilnog osoblja u Turskoj, koja je članica NATO-a i ključni partner Vašingtona u tom regionu.

Oko 1.500 američkih vojnika je u bazi Indžirlik, na jugu Turske.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest kod baze Indžirlik, parole protiv SAD

Izvor: RTS, 28.Jul.2016

. Oko 1.000 demonstranata okupilo se u blizini vojne baze Indžirlik kod turskog grada Adana, koju koriste američke i NATO snage, javlja sajt Raša tudej.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.