Turska: Istraga o hakerskom napadu

Izvor: B92, 06.Apr.2016, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Istraga o hakerskom napadu

Tursko tužilaštvo otvorilo je istragu o nedavnom objavljivanju ličnih podataka gotovo 50 miliona Turaka, javile su svetske agencije.

Hakeri su pre dva dana na internetu objavili lične podatke skoro 50 miliona turskih građana, što je do sada najveće objavljivanje privatnih podataka.

Procurela baza podataka sadrži 49.611.709 unosa i sadrži lične podatke, čime su ljudi podložni krađi identiteta i prevari. Podaci obuhvataju matični broj, adresu, datum rođenja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i ime roditelja.

Hakeri su istakli informacije predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, njegovog prethodnika Abdulaha Gula i premijera Ahmeta Davutoglua.

"Naši građani treba da budu uvereni da smo preduzeli sve mere zaštite podataka", kratko je rekao Davutoglu koji se danas nalazi u poseti Finskoj.

Turska je u decembru bila meta hakerskog napada. Hakeri su tada optužili turske vlasti da podržavaju džihadiste iz Islamske države i da će "nastaviti napade na kompjuterske sisteme banaka, aerodroma i vojnih infrastruktura Turske".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turska otvorila istragu o hakerskom napadu

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Apr.2016

Tursko tužilaštvo otvorilo je danas istragu o nedavnom objavljivanju ličnih podataka gotovo 50 miliona Turaka, javile su svetske agencije.Hakeri su pre dva dana na internetu objavili lične podatke skoro 50 miliona turskih gradjana, što je do sada najveće objavljivanje privatnih podataka...Procurela...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.