Sreda, 06.04.2016.

17:18

Turska: Istraga o hakerskom napadu

Tursko tužilaštvo otvorilo je istragu o nedavnom objavljivanju ličnih podataka gotovo 50 miliona Turaka, javile su svetske agencije.

Izvor: Beta

Turska: Istraga o hakerskom napadu
Foto: Thinkstock

Hakeri su pre dva dana na internetu objavili lične podatke skoro 50 miliona turskih građana, što je do sada najveće objavljivanje privatnih podataka.

Procurela baza podataka sadrži 49.611.709 unosa i sadrži lične podatke, čime su ljudi podložni krađi identiteta i prevari. Podaci obuhvataju matični broj, adresu, datum rođenja i ime roditelja.

Hakeri su istakli informacije predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, njegovog prethodnika Abdulaha Gula i premijera Ahmeta Davutoglua.

"Naši građani treba da budu uvereni da smo preduzeli sve mere zaštite podataka", kratko je rekao Davutoglu koji se danas nalazi u poseti Finskoj.

Turska je u decembru bila meta hakerskog napada. Hakeri su tada optužili turske vlasti da podržavaju džihadiste iz Islamske države i da će "nastaviti napade na kompjuterske sisteme banaka, aerodroma i vojnih infrastruktura Turske".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: