Turci upozoravaju: Sprema se napad u Prištini!

Izvor: Mondo, 30.Jul.2016, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turci upozoravaju: Sprema se napad u Prištini!

Turske vlasti su jednostrano proglašenom Kosovu uputile upozorenje o mogućnosti terorističkog napada u Prištini, u organizaciji propovednika Fetulaha Gulena, javili su prištinski mediji.

Foto: screenshot, youtube

Gulena Ankara optužuje za organizovanje neuspelog vojnog puča u Turskoj.

U pismu se od vlasti jednostrano proglašene države Kosova traži da ojačaju mere bezbednosti oko turskih kulturnih centara u kosovskim gradovima.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << VANREDNO STANJE: Erdoganu potpuno odrešene ruke

Turska je upozorila Prištinu da je napad moguć na objekte Turskog kulturnog centra "Junus Emre" na Kosovu.

Zvaničnici kosovske policije rekli su za RSE da nema naznaka "terorističkih akcija na Kosovu", ali su dodali da su bezbednosne mere, u vreme globalnih pretnji mogućim terorističkim napadima, neophodne kako bi se osigurala bezbednost građana.

Turski kulturni centar "Junus Emre" otvoren je na Kosovu pre pet godina, prvo u Prištini i Prizrenu, a potom i u Peći, a glavnu finansijsku podršku dobija od Generalnog konzulata Turske u Prizrenu, navodi RSE.

Posle neuspelog pokušaja puča u Turskoj 15. jula, vlasti u Ankari nastoje da dokažu umešanost muslimanskog sveštenika Fetulaha Gulena, koji živi u SAD, u organizovanje državnog udara.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.