Terzić posle Turske: Bila je to naša najbolja igra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2019, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terzić posle Turske: Bila je to naša najbolja igra

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić bio je zadovoljan igrom svog tima protiv Turske u petom kolu Evropskog prvenstva, koje se održava u Turskoj, Poljskoj, Mađarskoj i Slovačkoj.

Aktuelne svetske i evropske šampionke sinoć su posle preokreta savladale domaću selekciju sa 3:1 i sa maksimalnih pet pobeda zauzele su prvo mesto u grupi A.

"Ovo je definitivno bila naša najbolja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << igra i bilo je za očekivati da odigramo bolje nego u prethodnim utakmicama. Sigurno je da je motiv kod igračica bio na višem nivou nego u prethodnim utakmicama", rekao je Terzić posle meča.

On je istakao da je trijumf protiv Turkinja izuzetno važan iz dva razloga.

"Prvi razlog je što je put do polufinala lakši. To je ono što je manje važno, a ono što je važnije jeste da se posle utakmica sa slabijim protivnicima pojavljivalo razmišljanje da možda nismo u formi, da nismo dobri kao ranije... Sada je samopouzdanje poraslo, devojke su opet svesne da mogu da pobede bilo koga. Nadam se da će u ovakvom raspoloženju i sa motivom odigrati do kraja", rekao je Terzić.

Naredni rival srpskim odbojkašicama biće Rumunija, sa kojom će u osmini finala igrati u nedelju od 16 sati.

"Rumunke su te koje nam dolaze posle grupne faze. Ne bi trebalo da bude problem ako budemo igrali našu prepoznatljivu igru. Nemaju kvalite da nas ugrože, ali mi bismo mogli da povedemo računa da nema vremena ni mogućnosti da se opuštamo, jer posle Turske treba da hvatamo jedan pravi ritam za ono što sledi, a to su teške utakmice", zaključio je Terzić.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.