Teroristi spremali napade u Iranu: Iranske snage ih LIKVIDIRALE i pohapsile u ZADNJI ČAS!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2018, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teroristi spremali napade u Iranu: Iranske snage ih LIKVIDIRALE i pohapsile u ZADNJI ČAS!

Teroristi su se nalazili u gradu nadomak granice sa Turskom

Iranske snage bezbednosti su locirale i uništile stranu terorističku organizaciju koja se našla na severozapadu zemlje, navodi novinska agencija Fars.

Pročitajte i:

- Naoružani anti-revolucionarni tim koji je ilegalno ušao u Iran sa misijom da izvrši terorističke napade i ubija ljude u operacijama pod lažnom zastavom kako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bi pojačao anti-vladina osećanja i podstakao dalje nemire, identifikovale su obaveštajne snage u Piranšahru. Teroristi su pucali na bezbednosne snage i koristili ženu iz sela kao ljudski štit tokom oslobađajuće akcije iranskih snaga - rekao je anonimni zvaničnik za Fars Njuz.

#Iran intelligence forces dismantle armed terrorist group in Piranshahr assigned to prolong unrest #BREAKING pic.twitter.com/40Exx2ZL6u

— Press TV Breaking (@BREAKING_PTV) 04. јануар 2018.

Prema rečima zvaničnika, operacija i naknadna pucnjava takođe su koštali život trojicu policajaca, dok su tri tima stranih militanata pohvatani. Grad Piranšahr leži blizu granice Iraka i Turske.

IRGC confirms 3 of its members were killed in clashes with the protesters in Piranshahr, North-West Iran. pic.twitter.com/9GYB9XSjWR

— Fuat (@fuadhud) 03. јануар 2018.

Ulazak strane terorističke grupe u Iran dolazi nakon smirivanja talasa protesta koji su protekle nedelje uzdrmali Iran. Dok su prvobitne demonstracije imale za cilj suzbijanje ekonomskih poteškoća, kao što su visoki troškovi života i nezaposlenost mladih, brzo su se oteli kontroli kada su grupe naoružanih protivnika Islamske Republike Iran pokrenule napade na snage bezbednosti, javnu imovinu i verske objekte.

Three #Iran-ian intelligence forces killed in western city of #Piranshahrhttps://t.co/JYjQmcGgMf#IranProtests pic.twitter.com/jIzdgDJyKg

— Iran (@Iran) 04. јануар 2018.

Od srede, protesti su se smirili, a vlasti su pozvale demonstrante da dozvole bezbednosnim snagama da obave svoj posao. Protekla dva dana su takođe protekla u masovnim demonstracijama u znak podrške Islamskoj Republici i protiv stranog mešanja u unutrašnja pitanja Irana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.