TURSKI VOJNICI STIŽU NA KOSOVO: Ankara šalje još jedan kontigent Kurtiju! ZAMENIĆE one koji su bili BLAGONAKLONI prema Srbima

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Feb.2024, 09:01

TURSKI VOJNICI STIŽU NA KOSOVO: Ankara šalje još jedan kontigent Kurtiju! ZAMENIĆE one koji su bili BLAGONAKLONI prema Srbima

Sve jače tursko prisustvo u lažnoj državi.

Na Kosovo i Metohiju stigao je turski kontingent Kfora, koji će zameniti jedinicu italijanskih trupa koja je ranije bila raspoređena kao deo Rezervnih snaga dodeljenih toj misiji, saopštio je Kfor.

U saopštenju se navodi da raspoređivanje turskog kontingenta odražava "čvrstu posvećenost Kfora da nastavi da pruža sigurno i bezbedno okruženje za dobrobit svih zajednica na Kosovu i slobodu kretanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u svakom trenutku i nepristrasno, u skladu sa svojim mandatom UN zasnovanim na bezbednosti Ujedinjenih nacija Rezolucija Saveta 1244 iz 1999. godine".

Dodaje se da je to još jedna konkretna demonstracija kontinuiranog angažovanja NATO-a na trajnoj bezbednosti na KiM i stabilnosti širom Zapadnog Balkana.

Podsećamo čitaoce da se saradnja Turske sa lažnom državom u poslednje vreme produbljuje, naročito na vojnom planu. Osim povećanja broja turskog vojnog personala u okviru KFOR-a, Ankara naoružava tzv. Kosovske bezbednosne snage nekim od savremenih sredstava ratovanja.

Tako je Prištini isporučen kontigent naoružanja koji sadrži i sisteme OMTAS, dronove barjaktar i različite vrste projektila. 

Treba reći i da je zanimljivo da ovaj put turske snage menjaju italijanske koje su tradicionalno bile korektne prema Srbima na KiM

Izvor: Srbija Danas
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.