TURSKA SE RASTAJE SA EU? Erdogan jednom rečenicom zapalio svet - ovo sve menja

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Sep.2023, 14:05

TURSKA SE RASTAJE SA EU? Erdogan jednom rečenicom zapalio svet - ovo sve menja

Ankara je kandidat za članstvo u EU već 24 godine,

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da bi ta zemlja mogla da se "rastane" s Evropskom unijom ako bude neophodno, komentarišući izveštaj Evropskog parlamenta u kojem je navedeno da je nastavak procesa pristupanja Ankare Uniji u postojećim okolnostima nemoguć.

Odgovarajući na pitanja novinara o izveštaju EP >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o Turskoj, usvojenom ranije ove sedmice, u kojem se EU poziva da razmotri mogućnost usvajanja "paralelnog i realističnog okvira" za odnose s Ankarom, Erdogan je rekao da "EU pokušava da se razdvoji od Turske", preneo je Rojters.

- Tokom ovog perioda kada Evropska unija čini poteze da se odvoji od Turske, mi ćemo dati svoju procenu u odnosu na ova dešavanja i nakon ovih procena, možemo da se rastanemo s EU ako bude potrebno - rekao je takođe Erdogan novinarima pred put u SAD.

ali je proces pristupanja poslednjih godina blokiran zbog zabrinutosti Brisela za stanje ljudskih prava i poštovanje vladavine zakona u Turskoj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdogan: Turska bi mogla da se „rastane“ s EU ako bude neophodno

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 16.Sep.2023

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da bi ta zemlja mogla da se „rastane“ s Evropskom unijom ako bude neophodno, komentarišući izveštaj Evropskog parlamenta u kojem je navedeno da je nastavak procesa pristupanja Ankare Uniji u postojećim okolnostima nemoguć. Odgovarajući...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Erdogan nagovestio da bi Turska mogla da se ‘raziđe’ sa EU

Izvor: Danas, 16.Sep.2023

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je danas da bi Turska mogla da se "raziđe" sa Evropskom unijom, što bi značilo da povuče zahtev za prijem u Uniju.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.