TURSKA ŠALJE MIGRANTE DA UNIŠTE CELU EVROPU: Grčka brani kontinent od katastrofe!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Sep.2019, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TURSKA ŠALJE MIGRANTE DA UNIŠTE CELU EVROPU: Grčka brani kontinent od katastrofe!

Grčki premijer poručio je da Turska ne bi trebalo da pokušava da prisilljava ni Grčku ni Evropu u svojim nastojanjima da ostvari plan za izbeglice.

Turska planira da raseli milion izbeglica na severu Sirije i mogla bi da ponovo otvori rutu za migrante ka Evropi ukoliko ne dobije adekvatnu međunarodnu podršku za taj plan, izjavio je pre nekoliko dana turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Micotakis je na pres konferenciji u Solunu izjavio da Erdogan mora da shvati da ne može pretiti Grčkoj i Evropi u pokušaju da obezbedi dodatna sredstva za rešenje pitanja izbeglica.
Pogledaj vesti o: Turska,   Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.