TURSKA POLICIJA SPREČILA TERORISTIČKE NAPADE?! Sprovedena masovna hapšenja uoči izbora: Nećemo tolerisati teroriste

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Mar.2024, 11:38

TURSKA POLICIJA SPREČILA TERORISTIČKE NAPADE?! Sprovedena masovna hapšenja uoči izbora: "Nećemo tolerisati teroriste"

Izbori u Turskoj održavaju se 31. marta

Turska policija privela je 33 pripadnika Islamske države koji su navodno pripremali napade uoči predstojećih lokalnih izbora u toj zemlji, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja. Lokalni izbori u Turskoj održavaju se 31. marta.

Pripadnici antiterorističke policije otkrili su, tokom racije u mestu Sakarja na severozapadu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Turske, oružje, novac i dokumenta o organizovanju napada, prenosi AP.

- Nećemo tolerisati teroriste. Naše bezbednosne snage nastaviće neumornu borbu - rekao je Jerlikaja.

Ova grupa je obezbeđivala ljude za učešće u ratnim zonama i finansijsku podršku ISIS-u, a delovali su iz ilegalnih džamija i verskih škola, navodi AP.

U poslednjih 10 godina u Turskoj se dogodilo više napada povezanih sa ovom terorističkom organizacijom.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Veliko hapšenje u Turskoj: Pripremali napade pred izbore

Izvor: B92, 10.Mar.2024

Turska policija privela je 33 pripadnika Islamske države koji su navodno pripremali napade uoči predstojećih lokalnih izbora u toj zemlji...To je izjavio ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja...Lokalni izbori u Turskoj održavaju se 31. marta. Pripadnici antiterorističke policije otkrili su,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.