TURSKA POČINJE DA PROIZVODI DELOVE ZA S-400! Vojna saradnja Moskve i Ankare u procvatu

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jul.2019, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TURSKA POČINJE DA PROIZVODI DELOVE ZA S-400! Vojna saradnja Moskve i Ankare u procvatu

Rusija i Turska su pokrenule pregovore o izdavanju neophodnih licenci Ankari za proizvodnju komponenti za protivvazdušne raketne komplekse S-400, izjavio je šef ruskog odbrambenog koncerna "Rosteh" Sergej Čemezov.

Kako je pojasnio, reč je o izuzetno retkoj praksi vojno-tehničke saradnje na svetskom tržištu naoružanja.

Čemezov je naveo i da se pored toga razgovara i o mogućnostima na koji način Rusija može Turskoj da pruži pomoć oko stvaranja nacionalne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << protivvazdušne i protivraketne odbrane dalekog dometa.

Pored PVO sistema, ovde je reč i o stvaranju avijacionih kompleksa koje će činiti avioni, helikopteri i oklopne jedinice, kao i prateće naoružanje.

- Turska je pokazala interes za najnovije ruske borbene module, za sredstva PVO različitog dometa, kao i za protivtenkovske komplekse - dodao je.

Podsetimo, ministar inostranih poslova Turske Mevlut Čavušoglu saopštio je da će ruski PVO sistemi S-400 stupiti na borbeno dežurstvo početkom 2020. godine.
Pogledaj vesti o: Turska,   Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.