Vojna saradnja Moskve i Ankare u procvatu: Turska proizvodi komponente za S-400?

NovostiOnline

22. 07. 2019. u 21:36

Rusija i Turska su pokrenule pregovore o izdavanju neophodnih licenci Ankari za proizvodnju komponenti za protivvazdušne raketne komplekse S-400, izjavio je šef ruskog odbrambenog koncerna „Rosteh“ Sergej Čemezov

Војна сарадња Москве и Анкаре у процвату: Турска производи компоненте за С-400?

Foto Tanjug / AP

Rusija i Turska su pokrenule pregovore o izdavanju neophodnih licenci Ankari za proizvodnju komponenti za protivvazdušne raketne komplekse S-400, izjavio je šef ruskog odbrambenog koncerna „Rosteh“ Sergej Čemezov.

Kako je pojasnio, reč je o izuzetno retkoj praksi vojno-tehničke saradnje na svetskom tržištu naoružanja.

Čemezov je naveo i da se pored toga razgovara i o mogućnostima na koji način Rusija može Turskoj da pruži pomoć oko stvaranja nacionalne protivvazdušne i protivraketne odbrane dalekog dometa.

Pored PVO sistema, ovde je reč i o stvaranju avijacionih kompleksa koje će činiti avioni, helikopteri i oklopne jedinice, kao i prateće naoružanje.

„Turska je pokazala interes za najnovije ruske borbene module, za sredstva PVO različitog dometa, kao i za protivtenkovske komplekse“, dodao je.

Podsetimo, ministar inostranih poslova Turske Mevlut Čavušoglu saopštio je da će ruski PVO sistemi S-400 stupiti na borbeno dežurstvo početkom 2020. godine.


sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Vučko

23.07.2019. 06:13

@Zvonko - Ako malo razmišljaš zapitaćeš se zašto je taj pilot zbrisao za SAD i zašto su se u Turskoj desila onolike hapšenja.

vladimir

23.07.2019. 00:52

Eto šta američki KLOVN napravi od najjače saveznice u NATO strukturi! Ja to imam pravo da kažem, jer sam u onih 3% koji su prognozirali njegovu pobedu na predsedničkim izborima! OK, odlično, pozdravljam to ali treba biti oprezan ..... Porediti "indžirlik" i "divoselo" je izlišno za prosečnog čitaoca, i malo je prostora zbog neobaveštenost istih, šta znače te dve vojne baze! Ameri, kupite gaće, da ne napravite veću bruku, vreme vam je, a ja to znam!