TURSKA ODBRUSILA AMERICI: I ako kupimo vaše rakete, ne odustajemo od ruskih! Isporuka S-400 KREĆE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Dec.2018, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TURSKA ODBRUSILA AMERICI: I ako kupimo vaše rakete, ne odustajemo od ruskih! Isporuka S-400 KREĆE!

U slučaju da Ankara od SAD kupi protivvazdušne sisteme "Patriot", to se ni na koji način neće odraziti na nameru Turske da od Rusije kupi S-400, izjavio je portparol turskog predsednika Ibrahim Kalin

- Ne zatvaramo vrata američkim sistemima, sve zavisi od cene, mogućnosti i prenosa tehnologije - ukazao je Kalin.

Kalin je objasnio da je Turska od Rusije dobila najbolje uslove, ali da će, ukoliko i SAD ponude dobre uslove, Ankara to uzeti u obzir. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

- Čak i da se postigne dogovor sa Vašingtonom, taj predlog bi trebalo da odobri Kongres. Međutim, to se ni na koji način neće odraziti na isporuku ruskih S-400, jer isporuka kreće već naredne godine. To su dva odvojena procesa - zaključio je portparol turskog predsednika.

Podsetimo, američka administracija je dala zeleno svetlo prodaji lansirnih protivraketnih sistema "Patriot" Turskoj, u vrednosti od 3,5 milijardi dolara. Dozvola je dobijena za prodaju 80 protivvazdušnih raketa "Patriot" MIM-104E i 60 raketa PAC-3, kao i propratne opreme.

Turska je takođe zatražila kupovinu četiri radarske stanice AN/MPKu-65, 10 AMG antena, 20 autonomnih lansera M903 i četiri kontrolne stanice za presretanje.

BONUS VIDEO: Ovo su poslovi sa srednjom školom ili licencom koji mogu da vam donesu VIŠE OD 700 EVRA MESEČNO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kalin: Američki raketni sistemi nisu alternativa ruskim

Izvor: Blic, 25.Dec.2018, 00:04

Mogućnost da Turska od SAD kupi sistem protivvazdušne odbrane "patriota" neće uticati na rusko-turski sporazum o kupovini sistema S-400, saopštio je portparol turskog predsednika Ibrahim Kalin.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.