TURSKA NEĆE PROMENITI STAV: Erdogan ne popušta - Švedska i Finska ne mogu u NATO dok ne ispune JEDAN USLOV

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2022, 18:16

TURSKA NEĆE PROMENITI STAV: Erdogan ne popušta - Švedska i Finska ne mogu u NATO dok ne ispune JEDAN USLOV

Turski lider je ranije danas ponovio pred parlamentom da se stav Ankare po pitanju članstva Švedske i Finske u NATO neće promeniti, sve dok ove zemlje ne promene stav prema terorizmu.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan imao je danas telefonski razgovor sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, tokom kojeg je izjavio da Turska neće promeniti stav u vezi sa članstvom Švedske i Finske, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sve dok ove zemlje Ankari ne daju pismene garancije o borbi protiv terorizma.

- Tokom razgovora, predsednik Erdogan je ukazao na neophodnost koraka Švedske i Finske koji bi otklonili legitimnu zabrinutost Turske. Predsednik je istakao da je napredak u ovom procesu nemoguć bez pismenih obaveza ovih država u vezi sa promenom paradigme o borbi protiv terorizma i saradnji u odbrambenoj industriji - saopšteno je iz predsednikovog kabineta, prenosi agencija TAS S.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.