TSL - Efes serijom 15:3 okrenuo Fener i dobio derbi

Izvor: Sportske.net, 03.Mar.2019, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TSL - Efes serijom 15:3 okrenuo Fener i dobio derbi

Poslednjih pet minuta velikog derbija Istanbula bili su ključni za konačan ishod utakmice.

Veliki derbi Istanbula i turske košarkaške lige odigran je u okviru 18. kola tamošnjeg šampionata.

U šestom međusobnom susretu Anadolu Efesa i Fenerbahčea u tekućoj sezoni ekipa Ergina Atamana stigla je do trećeg trijumfa.

Efes je slavio rezultatom 67:65 (20:15, 11:16, 14:17, 22:17) i tako se izjednačio sa Fenerbahčeom po broju pobeda i poraza >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << (15-3).

Derbi je rešen u poslednjih pet i po minuta utakmice. U trenutku kada je delovalo da je Fener trojkama dobio utakmicu, počela je serija Anadolu Efesa kojom je domaćin stigao do pobede.

Ataman je promenio odbranu, prešao na 2-3 i naterao igrače Fenerbahčea da šutevima sa distance rešavaju napade. Nakon što je lopta dva, tri puta izašla iz obruča kod igrača Fenerbahčea se uvukla nervoza i realizacija je potpuno zatajila.

Preokret je režirao Vasilije Micić koji je pri rezultatu 63:62 za Fener išao na prodor i pogodio, a pritom je iznudio tehničku grešku Slukasa zbog flopinga.

Na kraju je Fener ipak imao napad za pobedu ili produžetke. Kostas Slukas je preuzeo odgovornost i promašio šut za produžetak tako da je Efes upisao treći trijumf na šest mečeva sa Fenerom u tekućoj sezoni.

Najefikasniji u ekipi Anadolu Efesa bio je Džejms Anderson sa 23 poena, a sledio ga je Vasilije Micić sa 14 poena (3/3 za dva) i 4 asistencije.

U poraženom sastavu četvorica sa dvocifrenim učinkom, a najefikasniji je bio Kostas Slukas sa 14 poena, 5 skokova i 5 asistencija. Nikola Kalinić je ubacio 6 poena i zabeležio 4 skoka i 3 asistencije. Marko Gudurić nije bio u protokolu.
Pogledaj vesti o: Turska,   Košarka

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Micićev Efes uzeo meru Feneru!

Izvor: MozzartSport.com, 03.Mar.2019

Treći derbi u poslednje dve sedmice Anadolu Efesa i Fenerbahčea. Kanarinci su dobili dva duela, ali je danas Efes bio bolji. Pivari su uspeli da slome otpor ekipe Željka Obradovića u poslednjim minutima i da preokrenu rezultat za važan trijumf - 67:65. Još jednu vrlo dobru utakmicu odigrao je Vasilije...

Nastavak na MozzartSport.com...

Micić odličan, Kalinić podbacio " Efes preokrenuo -10 protiv Fenera

Izvor: B92, 03.Mar.2019

Košarkaši Anadolu Efesa savladali su najvećeg rivala Fenerbahče 67:65, posle preokreta u 18. kolu Superlige Turske...Nakon izjednačene borbe u prve tri četvrtine, Fener serijom 11:4 stiže do dvocifrene razlike početkom poslednjeg kvartala...Međutim, Efes uspeva da izjednači na 63:63, da bi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.