Švedska želi obnovu dijaloga sa Turskom oko NATO-a

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Jan.2023, 20:36

Švedska želi obnovu dijaloga sa Turskom oko NATO-a

Švedska želi da obnovi dijalog sa Turskom u vezi sa svojim i zahtevom Finske za ubrzan pristup NATO-u, rekao je u utorak, 24. januara švedski premijer Ulf Kristerson. "Nijedno drugo nacionalno pitanje nije važnije od toga da mi, zajedno sa Finskom, ubrzano postanemo članice NATO", izjavio je Kristerson. Ankara je nešto ranije na neodređeno vreme odgodila trilateralni sastanak između Turske, Švedske i Finske o članstvu u NATO-u. Tokom vikenda je lider političke stranke krajnje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Stokholm želi obnovu dijaloga sa Ankarom

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jan.2023

STOKHOLM - Švedska želi da obnovi dijalog sa Turskom u vezi sa svojim i zahtjevom Finske za ubrzan pristup NATO-u, rekao je danas švedski premijer Ulf Kristerson.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.