Švedska klekla pred Tursku: Izručićemo

Izvor: B92, 08.Apr.2023, 14:35

Švedska "klekla" pred Tursku: Izručićemo

Švedska je pristala da na zahtev Turske izruči turskog državljanina, 29-godišnjeg Omera Altuna, koji je osuđen na 15 godina zatvora zbog prevare u Turskoj.

Ovo izručenje se događa u periodu kada Turska konstantno odbija da se saglasi sa prijemom Švedske u NATO, podseća se u izveštaju portala Juropien vjuz.

Izručenje ljudi koje traži tursko pravosuđe i odbijanje Švedske da ispuni zahteve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zvanične Ankare jedno je od pitanja zbog kojih je Turska do sada odbijala da pristane na prijem Švedske u NATO.

Pored toga, vlasti u Ankari zahtevaju oštriju akciju vlade u Stokholmu protiv kurdskih aktivista u Švedskoj, koje turske vlasti nazivaju teroristima.

Izručenje Omera Altuna je odobrilo švedsko Ministarstvo pravde nakon što je Vrhovni sud Švedske dao zeleno svetlo, a u pisanoj odluci donetoj 30. marta, švedska vlada navodi da "ne vidi više nikakve prepreke za ekstradiciju".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ŠVEDSKA POPUSTILA Stokholm pristao na zahtev zvanične Ankare da izruči turskog državljanina

Izvor: Blic, 08.Apr.2023

Švedska je pristala da na zahtev Turske izruči turskog državljanina, 29-godišnjeg Omera Altuna, koji je osuđen na 15 godina zatvora zbog prevare u Turskoj.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.