Švedska i Turska će održati sastanak o pristupanju u NATO-u

Izvor: B92, 26.Jun.2023, 16:09

Švedska i Turska će održati sastanak o pristupanju u NATO-u

"Švedska i Turska održaće sastanak na visokom nivou u Briselu, pre samita Alijanse u Vilnjusu 11. i 12. jula, o mogućem pristupanju Švedske NATO-u".

To je saopštio generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

"Na ovom sastanku ce učestvovati ministri spoljnih poslova, šefovi obaveštajnih službi i savetnici za nacionalnu bezbednost. Cilj je da se postigne napredak u završetku procesa pristupanja Švedske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << NATO-u", rekao je Stoltenberg novinarima u Vilnjusu, prenosi Rojters.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je juče u telefonskom razgovoru sa Stoltenbergom poručio da su izmene zakona o terorizmu u Švedskoj "besmislene", sve dok Radnička partija Kurdistana slobodno organizuje proteste u toj zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Stoltenberg: Švedska i Turska će održati sastanak na visokom nivou o članstvu u NATO

Izvor: Blic, 26.Jun.2023

Švedska i Turska održaće sastanak na visokom nivou u Briselu, pre samita Alijanse u Vilnjusu 11. i 12. jula, o mogućem pristupanju Švedske NATO-u, saopštio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.