Izvor: Radio 021, 07.Avg.2019, 07:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud zabranio 136 portala i naloga u Turskoj

Turski sud zabranio je 136 internet sajtova i naloga na društvenim medijima, koji uglavnom pripadaju organizacijama ili osobama sklonim kritikovanju vlasti predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, objavila je nezavisna turska agencija Bianet.

Kako je objavila agencija Bianet, koja uživa podršku iz inostranstva, i njen internet sajt se našao među zabranjenim portalima, prema odluci turskog suda donetoj 16. jula. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Agencija Rojters, međutim, nije mogla da potvrdi informaciju koju je objavila agencija Bainet, niti je uspela da stupi u kontakt sa predstavnicima vlade ili sudstva. Rojters navodi i da je nejasno kada odluka suda treba da stupi na snagu.

Britanska agencija dodaje da su korisnici Interneta u Turskoj mogli da pristupe nekim sajtovima koji su na listi zabranjenih portala, ali i da je najmanje pet adresa koje se pominju na listi bilo blokirano.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.