Šta je ovo u Zari? Na etiketama odeće napisano Nismo plaćeni! (FOTO)

Izvor: BKTV News, 04.Nov.2017, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je ovo u "Zari"? Na etiketama odeće napisano "Nismo plaćeni"! (FOTO)

Kupci u prodavnici modne kuće Zara u Istanbulu pronašli su neobične etikete na odeći kojima se turski radnici žale da nisu plaćeni za robu koju su proizveli.

Radnici proizvođača robe koji ima ugovor sa Zarom ulazili su u prodavnice ove kompanije i stavljali na odeću etikete sledeće sadržine:

"Ja sam napravio ovu stvar, ti ćeš je kupiti, ali ja nisam plaćen za to", prenosi AP.

What you have to say about this?@ZARA @ZARA_Care employees dont >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << get paid for their work in turkey! pic.twitter.com/VvMPXTCOaT

Radnici etiketom, takođe, pozivaju kupce da izvrše pritisak na Zaru da im se isplati zarada i da podrže njihovu kampanju.

@industriAll_EU @ZARA Workers in Zara's supply plants in Turkey can not get salaries for 3 months pic.twitter.com/tXRyac4AZt

Reč je o radnicima proizvođača Bravo koji je preko noći zatvoren i koji radnicima duguje tri zarade.

FOTO: Vikipedija

AP navodi da grupa Inditeks u čijem vlasništvu je Zara, nije bila dostupna za komentar.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.