Iznenađenje u Zari: Šta piše na etiketi?!

Izvor: Mondo, 03.Nov.2017, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iznenađenje u "Zari": Šta piše na etiketi?!

Kako biste vi reagovali da kupite odeću, donesete je kući, a onda na etiketi ugledate OVO?

Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis

Kupci u prodavnici modne kuće "Zara" u Istanbulu pronašli su neobične etikete na odeći kojima se turski radnici žale da nisu plaćeni za robu koju su proizveli.

Radnici proizvođača robe koji ima ugovor sa "Zarom" ulazili su u prodavnice ove kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i stavljali na odeću etikete sledeće sadržine:

"Ja sam napravio ovu stvar, ti ćeš je kupiti, ali ja nisam plaćen za to".

Radnici etiketom, takođe, pozivaju kupce da izvrše pritisak na "Zaru" da im se isplati zarada i da podrže njihovu kampanju.

Reč je o radnicima proizvođača "Bravo" koji je preko noći zatvoren i koji radnicima duguje tri zarade.

AP navodi da grupa Inditeks u čijem vlasništvu je "Zara", nije bila dostupna za komentar.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Turski radnici na odjeći Zare napisali da nisu plaćeni

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Nov.2017

ISTANBUL - Kupci u prodavnici modne kuće Zara u Istanbulu pronašli su neobične etikete na odjeći kojima se turski radnici žale da nisu plaćeni za robu koju su proizveli...Radnici proizvođača robe koji ima ugovor sa Zarom ulazili su u prodavnice ove kompanije i stavljali na odjeću etikete sljedeće...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.