Srbija bolja od Turske u dramatičnoj završnici

Izvor: RTS, 14.Nov.2019, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija bolja od Turske u dramatičnoj završnici

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije savladala je u Hali sportova "Ranko Žeravica" najbolju ekipu Turske (59:56) na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine.
Srpske košarkašice su pobedom započele kvalifikacioni ciklus, protiv najkvalitetnijeg rivala u grupi.

Aleksandra Crvendakić je odlično započela meč (postigla prvih sedam poena) ali je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Turska imala prednost nakon prve četvrtine (15:13).
Druga četvrtina za zaborav, što se obe ekipe tiče. Vrlo neefikasna deonica, u kojoj je Srbija uspela da preokrene rezultat, i povede pre odlaska na odmor (27:25).
Srbija je u nastavku uspela da dođe i do dvocifrene prednosti (53:43), ali je Turska uspela da se približi i unese neizvesnost pred sam kraj meča. 
Ipak, ekipa Marine Maljković se bolje snašla u završnici i na kraju došla do važne pobede na startu kvalifikacija.
Nikolina Milić je bila najefikasnija, ubacila je 17 poena, jedan manje je dodala Ana Dabović, a 14 je postigla Aleksandra Crvendakić.

Jedina dvocifrena u turskoj ekipi bila je Kvanitra Holingsvort, koja je postigl a 17 poena. 
Naredni meč Srbija igra u nedelju protiv Albanije, od 16 sati, uz direktan prenos na RTS-u. 
Ovako je protekao meč: 
18.45 - Kraj meča, pobeda Srbije 59:56. 
18.20 - Kraj treće četvrtine, Srbija vodi 44:39. Turska se približila i izjednačila (39:39) ali je Srbija trojkom Ane Dabović, a zatim i poenima u poslednjoj sekundi u poslednju četvrtinu ušla sa plus pet. 
17.45 - Poluvreme. Srbija vodi 27:25. Izuzetno neefikasna četvrtina, Srbija je uspela, trojkama Ane Dabović i Dajane Butulije da preokrene rezultat, sredinom četvrtine. Aleksandra Crvendakić i Nikolina Milić postigle su po sedam poena, Dabovićeva pet. U ekipi Turske, Holingsvort je ubacila osam poena.
17.20 - Na kraju prve četvrtine, Turska vodi 15:13. Slobodnim bacanjima Kvanitre Holingsvort u poslednjim sekundama, Turska je došla do prednosti. Aleksandra Crvendakić je postigla sedam poena (prvih sedam za Srbiju na meču), a Nikolina Milić je dodala pet. 
17.02 - Počeo je meč, prvi napad ima Turska. 
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo,   Litvanija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tesna pobeda Srbije na startu kvalifikacija

Izvor: B92, 14.Nov.2019

Košarkašice Srbije savladale su selekciju Turske 59:56 na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021...Izabranice Marine Maljković su odigrale ispod novoa evropskih šampionki, ali su dobrom odbranom stigle do važne pobede..."Orlice" su mnogo oscilirale, loše šutirale i često grešile, lako...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.