Sastanak ruske i turske delegacije o Idlibu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2020, 05:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak ruske i turske delegacije o Idlibu

Predstavnici Rusije i Turske održaće danas razgovore o situacije u zoni deeskalacije u Idlibu u Siriji, najavio je turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu i dodao da će ako bude potrebe posle toga uslediti razgovor predsednika dve zemlje.

"Agresija režima (sirijskog predsednika Bašara al Asada) se nastavlja u Idlibu. Turska je spremna da učini sve moguće da zaustavi humanitarnu katastrofu", dodao je on.

Ruska i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << turska vojska pokušavale su da uspostave primirje, ali su teroristički napadi nastavljeni, i nedavno su ubijeni vojni specijalci iz Rusije i Turske.

Sirijska vojska je ušla u Sarakeb, grad koji je pod kontrolom ekstremističke grupe Džabhat al-Nusra u Idlibu.

Grad ima strateški značaj jer se u njemu ukrštaju dva glavna puta koji povezuju Latakiju i Damask sa Alepom.

Neimenovani turski bezbednosti izvor rekao je da Turska ne planira da povuče svoje vojnike sa posmatračkih punktova u Idlibu iako su tri punkta u toj zoni sada pod kontrolom sirijske vlade, prenosi Rojters.

Izvor je dodao da turski vojnici u Sarakebu nemaju problema i dodao da svaki posmatrački punkt u Idlibu ima opremu za samoobdranu.

Takođe je dodao da su zajedničke patrole turskih i ruskih vojnika u pojasu na severu Sirije duž turske granice odložene zbog vremenskih uslova, a ne zbog napada u Idlibu.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.