SVI SU ČEKALI DA ČUJU ŠTA ĆE DA KAŽE Erdogan odabrao stranu - Azerbejdžan ili Nagorno Karabah? Turska čvrsto uz njih

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Sep.2023, 20:23

SVI SU ČEKALI DA ČUJU ŠTA ĆE DA KAŽE Erdogan odabrao stranu - Azerbejdžan ili Nagorno Karabah? Turska čvrsto uz njih

Azerbejdžan je najavio sprovođenje "lokalnih antiterorističkih mera" u Nagorno-Karabahu, a nepriznata republika Nagorno-Karabah je saopštila da azerbejdžanska vojska izvodi raketne i artiljerijske udare

Turska podržava korake Azerbejdžana da sačuva svoj teritorijalni integritet, izjavio je danas predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

On je u obraćanju Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija rekao da je Nagorno-Karabah deo suverene >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << teritorije Azerbejdžana i da je nametanje drugog statusa za otcepljeni region neprihvatljivo, preneo je Rojters.

Tursko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je ranije danas da je Azerbejdžan bio primoran da preduzme mere ''na svojoj suverenoj teritoriji'' u Nargorno-Karabahu zbog ''legitimne i ispravne zabrinutosti oko situacije na terenu''.

- Smatramo da je nastavak sveobuhvatnih razgovora između Azerbejdžana i Jermenije, koji su detaljno održavani do danas, na način orijentisan na rezultate, jedini način da se postigne mir, sigurnost, prosperitet i trajna stabilnost u regionu - navedeno je, pored ostalog, u saopštenju.

Ministarstvo je, takođe, saopštilo da su ministri spoljnih poslova Turske i Azerbejdžana, Hakan Fidan i Džejhun Bajramov, razgovarali o dešavanjima u regionu na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Ranije danas , pokušavajući da probije liniju kontakta, prenela je agencija Interfaks.

Ombudsman nepriznate republike Nagorno-Karabah Gegam Stepanjam izjavio je danas da je u vojnoj ofanzivi Azerbejdžana na taj region poginulo 25 osoba uključujući dvoje civila.

Agencija Rojters navodi da nije bila u mogućnosti da proveri ove navode.

Lokalne vlasti tvrde i da je ranjeno 60 osoba.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.