SVET MORA DA DIGNE SVOJ GLAS Erdogan zagrmeo: Potrebno zaustaviti Izrael

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Nov.2023, 22:08

"SVET MORA DA DIGNE SVOJ GLAS" Erdogan zagrmeo: Potrebno zaustaviti Izrael

Erdogan se sastao sa predsednikom Uzbekistana Šavkatom Mirzijojevim u Taškentu.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je danas da svet mora još glasnije da zahteva okončanje palestinsko-izraelskog sukoba i pozvao na preduzimanje "efikasnih koraka" da se Izrael zaustavi.

Erdogan se sastao sa predsednikom Uzbekistana Šavkatom Mirzijojevim u Taškentu gde učestvuje na 16. samitu Organizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za ekonomsku saradnju, prenosi RIA Novosti.

- Tokom sastanka razgovaralo se o koracima koje je potrebno preduzeti za razvoj bilateralne saradnje između Uzbekistana i Turske, aktuelnim regionalnim i globalnim problemima, situaciji koju predstavljaju izraelski napadi na Pojas Gaze i naporima za isporuku humanitarne pomoći civilima - navodi se u saopštenju je iz kabineta turskog predsednika.

Erdogan je rekao da svet mora snažnije da digne svoj glas da bi se okončala izraelska okupacija Gaze i da "moraju biti preduzeti efikasni koraci da se Izrael zaustavi".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdogan pozvao na preduzimanje efikasnih koraka da se zaustavi Izrael

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2023

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je danas da svet mora još glasnije da zahteva okončanje palestinsko-izraelskog sukoba i pozvao na preduzimanje "efikasnih koraka" da se Izrael zaustavi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.