SVE ZAVISI OD PUTINA! Erdogan zagrmeo: Zapad neće uvući Tursku u rat protiv Rusije - a onda otkrio ono od čega ceo svet strahuje

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Mar.2023, 13:56

SVE ZAVISI OD PUTINA! Erdogan zagrmeo: Zapad neće uvući Tursku u rat protiv Rusije - a onda otkrio ono od čega ceo svet strahuje

Predsednički i parlamentarni izbori u Turskoj zakazani su za 14. maj.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da postoji mogućnost da ruski predsednik Vladimir Putin poseti Tursku 27. aprila i da Zapad neće uvući njegovu državu u rat protiv Rusije dok je on na vlasti.

Kako je istakao, Putin će učestvovati na svečanosti punjenja goriva u nuklearnu elektranu "Akuju".
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
- Projekat izgradnje nuklearne elektrane "Akuju" se uspešno realizuje. Postoji mogućnost da gospodin Putin dođe u Tursku na ceremoniju, 27. marta. Možda ćemo zajedno učestvovati u njoj u onlajn formatu - objasnio je turski lider u intervjuu televiziji Haber.

On je istakao da Turska neće dozvoliti da je Zapad uvuče u rat protiv Rusije.

- Da nije bilo naših napora u protekle dve godine, "zapadni klub" bi uvukao Tursku u rat protiv Rusije. Dok smo ovde, nećemo to dozvoliti. Naša namera je da ozbiljno uložimo napore i odigramo ulogu posrednika između Ruske Federacije i Ukrajine, kako bi oni na kraju imali uspeha - rekao je Erdogan, prenosi Sputnjik.
Pogledaj vesti o: Turska,   Predsednički izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.