Izvor: Blic, 17.Mar.2016, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRAH OD NOVOG NAPADA Nemačka hitno zatvorila ambasadu u Ankari i konzulat u Istanbulu

Nemačka je danas odlučila da zatvori ambasadu u Ankari i konzulat u Istanbulu, kao i nemačke škole u oba turska grada.

Šef nemačke diplomatije Frank-Valter Štajnmajer rekao je da je ta odluka usledila nakon sinoćnjeg bezbednosnog upozorenja.

"Bilo je nekih veoma konkretnih indikacija da se spremaju teroristički napadi na naša predstavništva u Turskoj, rekao je Štajnmajer novinarima u Berlinu.

On je dodao da je pojačana bezbednost oko nemačkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predstavništava i škola u Turskoj i da se radi na prikupljanju dodatnih informacija. On nije precizirao koliko će dugo škole, konzulat i ambasada biti zatvoreni.

Pročitajte još

Agencija AP prethodno je prenela da je dopisnik nemačkog nedeljnika Špigel iz Turske napustio tu zemlju jer mu turske vlasti ni posle tri meseca nisu obnovile akreditaciju.

Nemačka agencija DPA javila je da je Hasnain Kazim napustio Tursku sa porodicom i da su ih na avion ispratile nemačke diplomate.u

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemačka zatvorila ambasadu u Ankari i konzulat u Istanbulu

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Mar.2016

Nemačka je danas odlučila da zatvori ambasadu u Ankari i konzulat u Istanbulu, kao i nemačke škole u oba turska grada...Šef nemačke diplomatije Frank-Valter Štajnmajer rekao je da je ta odluka usledila nakon sinoćnjeg bezbednosnog upozorenja..."Bilo je nekih veoma konkretnih indikacija da se...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.