SRBIJA PREKINULA VOJNU SARADNJU SA TURSKOM! Otkazana kupovina - naoružavaju lažnu državu Kosovo?! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2023, 14:06

SRBIJA PREKINULA VOJNU SARADNJU SA TURSKOM! Otkazana kupovina - naoružavaju lažnu državu Kosovo?! (VIDEO)

Vojska Srbije odustala je od kupovine turskih dronova Barjaktar TB2!

Srbija je zvanično prekinula vojnu saradnju sa Turskom, dronovi su otkazani!

- Turska naoružava tzv. Kosovo, protiv svih povelja i odredbi prodaju im naoružanje i zbog toga prekidamo vojnu saradnju sa njima. Nećemo kupovati od njih - izjavio je predsednik Srbije.

Podsetimo, naša država je pre gotovo tri godine iskazala interesovanje za turske dronove, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << taj posao se odugovlačio i na kraju se završio - neslavno. Tada su nas turski "partneri" uveravali da će dronovi u Srbiju stići preko reda i isporučiti se u najbržem roku, ali... umesto toga dronovi su isporučeni tzv. Kosovu.

Osim dronova, Turska je lažnoj državi prodala oklopna vozila, haubice kalibra 105mm, protivoklopne sisteme OMTAS, samohodne minobacače 120mm ALKAR, puške...

Sve detalje pogledajte u videu:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Vojska Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.