SADA JE SIGURNO! Ovakav Putinov potez niko nije očekivao - tokom razgovora sa Erdoganom potvrdio da DOLAZI U TURSKU

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2023, 14:06

SADA JE SIGURNO! Ovakav Putinov potez niko nije očekivao - tokom razgovora sa Erdoganom potvrdio da DOLAZI U TURSKU

Mogući datumi posete nisu objavljeni.

Ruski predsednik Vladimir Putin dogovorio se tokom telefonskog razgovora sa turskim liderom Redžepom Tajipom Erdoganom da poseti Tursku.

To je saopštio Erdoganov kabinet.

- Predsednik Erdogan je u sredu imao telefonski razgovor sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Tokom razgovora lideri su postigli dogovor o Putinovoj poseti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Turskoj - navodi se u saopštenju koje su dobile RIA Novosti.

Erdogan je uverio Putina da će Ankara nastaviti svoje napore da ponovo pokrene dogovor o žitu.

- Nikome neće koristiti ako Crnomorska inicijativa dugo ne bude delovala - rekao je Erdogan koji je opisao sporazum kao "most mira".

Кremlj je zauzvrat primetio da je Putin izneo principijelni stav Rusije o raskidanju sporazuma o žitu. Putin je istakao i da je potpunim odsustvom napretka u primeni dela sporazuma koji je odnosi na Rusiju još jedno produženje dogovora izgubilo smisao.

- Spremni smo da se vratimo Istanbulskim sporazumima čim Zapad ispuni sve obaveze prema Rusiji zapisane u njima - navodi se u saopštenju.

Putinov pomoćnik za međunarodne poslove Jurij Ušakov potvrdio je da Moskva i Ankara planiraju posetu ruskog predsednika Turskoj, ali se strane nisu dogovorile o konkretnim datumima.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Putin i Erdogan se pripremaju za potencijalni sastanak — Kremlj

Izvor: Vostok.rs, 02.Avg.2023

 . Ruski predsednik Vladimir Putin i njegov turski kolega Redžep Tajip Erdogan su se tokom telefonskog razgovora dogovorili da se pripreme za potencijalni lični sastanak, saopštila je pres-služba Kremlja.. „Strane su se složile da nastave kontakte na različitim nivoima, uključujući i...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.