Putin i Erdogan se pripremaju za potencijalni sastanak — Kremlj

Izvor: Vostok.rs, 02.Avg.2023, 23:41

Putin i Erdogan se pripremaju za potencijalni sastanak — Kremlj

 
Ruski predsednik Vladimir Putin i njegov turski kolega Redžep Tajip Erdogan su se tokom telefonskog razgovora dogovorili da se pripreme za potencijalni lični sastanak, saopštila je pres-služba Kremlja.
„Strane su se složile da nastave kontakte na različitim nivoima, uključujući i pripremu za potencijalni sastanak dva lidera“, navodi se u saopštenju. Iz kabineta turskog lidera je ranije saopšteno da su se Erdogan i Putin dogovorili o poseti ruskog predsednika Turskoj. Putin je 29. juna izjavio novinarima da ne isključuje svoju posetu Turskoj. Istovremeno, ruski predsednik je dodao da je moguć i Erdoganov dolazak u Rusiju. Pomoćnik Kremlja Jurij Ušakov ranije je izjavio da su Putinovu posetu Turskoj planirale Moskva i Ankara, ali da se još nisu dogovorili o datumima. Aktuelni telefonski razgovor Putina i Erdogana je deseti od početka godine. Lideri su u aprilu učestvovali na ceremoniji obeležavanja isporuke nuklearnog goriva turskoj nuklearnoj elektrani Akuju putem video konferencije. Poslednji lični sastanak Putina i Erdogana održan je u oktobru 2022.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Turska

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.