SAD i Turska rade na tome da se udari na ID nastave što pre

Izvor: Blic, 16.Jul.2016, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD i Turska rade na tome da se udari na ID nastave što pre

Sjedinjene Američke Države sarađuju sa turskim zvaničnicima kako bi se što pre stvorili uslovi za nastavak vazdušnih napada američke vojske protiv Islamske države u Siriji i Iraku iz baze Indžirlik na jugu Turske, koji su prethodno obustavljeni.

Operacije iz vazdušne baze su obustavljene jer su turske vlasti zatvorile svoj vazdušni prostor oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Indžirlika nakon pokušaja vojnog puča, saopštio je Pentagon, prenosi Rojters.

Pročitajte još:

- U međuvremenu američka centralna komanda prilagođava vazdušne operacije protiv Islamske države kako bi minimizirala eventualne posledice kampanje - rekao je portparol Pentagona Piter Kuk.

On je dodao da američki objekti u Indžirliku rade zahvaljujući internim izvorima struje te da isključenje električne energije ne utiče na operacije američke vojske u bazi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.