SAD i Britanija odlučile: Novi paket sankcija

Izvor: B92, 13.Dec.2023, 20:53

SAD i Britanija odlučile: Novi paket sankcija

SAD su usvojile nove sankcije protiv Hamasa, koje se odnose na osam zvaničnika i predstavnika koji pomažu u upravljanju finansijskom mrežom te militantne grupe.

Sankcije, koordinisane sa Velikom Britanijom, najnoviji su odgovor američkog Ministarstva finansija na napad Hamasa na Izrael 7. oktobra, preneo je AP.

Sankcije blokiraju pristup američkoj imovini i bankovnim računima i sprečavaju one koji su sankcionisani da posluju sa Amerikancima.

Na listi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se nalaze pojedinci koji žive u Gazi, na Zapadnoj obali, u Libanu i Turskoj.

Među njima je Ismail Barhum, za koga je Ministarstvo finansija u saopštenju navelo da je bio član Političkog biroa Pojasa Gaze i da je radio sa ministrom finansija Hamasa Zaherom Džabarinom, koji je, takođe, pod sankcijama, na sakupljanju novca u svetu i njegovom transferu na račune organizacije

. Američki zvaničnici su naveli da su nove sankcije koordinisane sa britanskim Ministarstvom finansija i da pokazuju savezničku posvećenost usmerenu na razgradnju mreža koje podržavaju tokove finansiranja Hamasa kao deo stalnih napora da se sprečie njegove terorističke aktivnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.