SAD, TURSKA I NEMAČKA NAORUŽAVAJU PRIŠTINU Vučić izneo ŠOKANTNE PODATKE: Evo kakvo oružje su im isporučili

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jan.2024, 14:07

SAD, TURSKA I NEMAČKA NAORUŽAVAJU PRIŠTINU Vučić izneo ŠOKANTNE PODATKE: Evo kakvo oružje su im isporučili

Pomenuo i uvođenje obaveznog vojnog roka

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je nakon obilaska Dežurnog operativnog centra Vojnobezbednosne agencije, govorio o tome da Priština ima najbrže rastući budžet vojske, te da se težišno opremaju od SAD, Turske i Nemačke.

- Priština ima najbrže rastući budžet vojske i policije koji ne smeju da postoje po Međunarodnom javnom pravu. U poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 4 godine porastao je preko dva puta. Tzv. KBS se transformišu pod mentrostvom SAD i treba da dostignu 5.500 pripadnika pod stvaranjem rezervi od 20.000 vojnika, zbog čega se razmatra uvođenje obaveznog vojnog roka da bi te zadatke mogli da ispune. Te oružane snage do do 2027. godine treba da budu opremljene sa 350 oklopnih vozila, helikopretima, protivoklopnim vođenim raketama, samohodnim minobacačima, haubicama, kiler dronovila ili dronovima kamikazama... Težišno se opremaju od SAD, Turske i Nemačke - istakao je predsednik.

- Od Nemačke su uglavnom realizovane donacije u terenskim i neborbenim vozelima, to su vozila "landrover volf", "mercedes puh" i strečjačko naoružanje. Iz SAD su isporučene velike količine terenskih vozila - "hamer", borbenih vozila "gardijan", manje količine oklopnih vozila "bastion", izviđačke bespilotne letelice RK20 Puma, najavljeno dopremanje "džavelin" dok se razmatra nabavka protivtenkovskih mina M92 hornet. Sa pozicije opremanja dominira Turska - pojasnio je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.