Ruski predsednik: Zemlje južne Evrope mogu na Turski tok; Cipras: Ne nosim kravate, ali ako mi je Putin pokloni...

Izvor: Večernje novosti, 07.Dec.2018, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski predsednik: Zemlje južne Evrope mogu na Turski tok; Cipras: Ne nosim kravate, ali ako mi je Putin pokloni...

Ruski predsednik Vladimir Putin ne isključuje mogućnost da zemlje južne Evrope mogu da budu povezane na gasovod Turski tok preko Grčke Ruski predsednik Vladimir Putin ne isključuje mogućnost da zemlje južne Evrope mogu da budu povezane na gasovod Turski tok preko Grčke."Spremni smo da primenimo zajedno sa Grčkom velike infrastrukturne energetske projekte. Ovo se odnosi na mogućnost povezivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << južne Evrope sa Turskim tokom preko Grčke", rekao je Putin na konferenciji za novinare sa grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom u Moskvi, prenosi TASS.Pročitajte još - "Turski tok" prolazi kroz Srbiju! Putin je dodao da Moskva sada razgovara o tom pitanju sa turskim partnerima kao i sa Grčkom. Podsetio je da je gasovod od Grčke do Italije zapravo izgrađen, ali da sad treba da bude ispunjen gasom.Projekat Turskog toka predviđa izgradnju gasovoda kroz Crno more do evropskog dela Turske i dalje do granice sa Grčkom. Ukupna vrednost projekta procenjena je na 11,4 milijarde evra.CIPRAS: KRAVATA ME PODSEĆA NA OMČUPremijer Grčke Aleksis Cipras u poseti je Moskvi, a ta se poseta unapred vidi kao način da se zatvori teško poglavlje u odnosima dve zemlje.Postoji, međutim, mogućnost i da tokom posete bude prekršeno jedno obećanje.Cipras je, naime, poznat između ostalog po tome što nikada ne nosi kravatu, pa je tako i danas u Kremlj na susret sa ruskim liderom Vladimirom Putinom došao bez kravate.Pročitajte još -Cipras spremio budžet; Grčki komunisti: Virtuelna stvarnost Grčki premijer je ranije u više navrata objašnjavao da ne nosi kravatu jer ga petlja podseća na omču koja "steže grlo" grčkom narodu.Ali je rekao i da će se to promeniti kada Grčka doživi ekonomski preporod.Međutim, on se danas, posle sastanka s Putinom, na konferenciji za novinare, obratio svom domaćinu rečima: "Naravno, ako od Putina dobijem takav poklon, možda ću ga sledeći put staviti"."Dogovoreno", uzvratio je Putin, a preneo Tass.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Grčka

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Cipras: Staviću kravatu ako mi je Putin pokloni VIDEO

Izvor: B92, 07.Dec.2018

Premijer Grčke, poznat po tome što ne voli kravate, obećao je da će je na sledećem sastanku s Putinom odenuti ukoliko mu je ruski predsednik pokloni...Na konferenciji za novinare nakon sastanka dvojice lidera u Moskvi, Aleksis Cipras nije nosio kravatu, već je imao belu košulju s opuštenom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.