Rezultat referenduma će biti tesan, ostanite mirni

Izvor: B92, 16.Apr.2017, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rezultat referenduma će biti "tesan", ostanite mirni"

Nemački ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel ocenio je da će rezultat referenduma o ustavnim promenama u Turskoj biti "tesan".

On je pozvao građane te zemlje da ostanu mirni, bez obzira na ishod glasanja.

Prema poslednjim preliminarinim rezultatima, na osnovu prebrojanih 98,2 odsto glasova - 51,31 je glasalo "za" ustavne promene, navodi Anadolija.

Gabrijel je dodao da je "dobro" što je završen referendum na kojem su se građani izjašnjavali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o ustavnim promenama, kojima bi se proširila ovlašćenja predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

"Izgleda da će biti tesan rezultat, kao što je očekivano", naveo je u saopštenju Gabrijel i pozvao na smirenost kakvi god da budu rezultati referenduma.

Prema njegovim rečima, "dobro je što je izborna kampanja, koja je vođena žestoko, i ovde u Nemačkoj, sada gotova".

Glasovi "protiv" preovlađuju u tri najveća grada, Istanbulu, Ankari i Izmiru, kao i na jugoistoku, gde većinu stanovništva čine Kurdi, prenosi Rojters.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.