Razočarani smo tom odlukom, pa oni imaju ljude iz Srbije

Izvor: B92, 04.Mar.2020, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Razočarani smo tom odlukom, pa oni imaju ljude iz Srbije"

Predsednik Košarkaškog saveza Turske Hidajet Turkoglu rekao je da je razočaran odlukom Evrolige da se meč Darušafake i Virtusa odigra u Beogradu.

Utakmica 6. kola Top 16 faze Evrokupa između turskog i italijanskog kluba, koja je trebalo da se igra u sredu u Istanbulu, zbog problema sa koronavirusom u Italije prebačena je u Beograd i igraće se u četvrtak u Štark areni bez publike.

"Odluka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o utakmicu i odigravanju u Beogradu je veliko razočaranje za mene. Ta odluka Evrolige je nerazumljiva, uložili smo najveće napore da se odigra u Istanbulu. Odluka je protiv svih vrednosti koje Evroliga propagira i protiv duha igre. Sve postaje kontrovrezno kada u obzir uzmete jednostavne činjenice da su trener i pojedini igrači Virtusa iz Srbije, to je potpuni preokret za nas. Ne želimo nikakvo nesportsko ponašanje i nepoželjno okruženje. Molio bih Evroligu da bude oprežnija u donošenju takvih odluka. Verujem da kompletna turska košarkaška javnost zamera Evroligi na ovoj odluci", navodi se u saopštenju Turkoglua.

Meč se igra u četvrtak od 18.15, a pobednik tog duela izboriće plasman u četvrfinale Evropkupa.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.