Rapidno raste broj obolelih od malih boginja u „Džinsiju“

Izvor: juGmedia, 22.Jun.2018, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rapidno raste broj obolelih od malih boginja u „Džinsiju“

Već 47 radnika ove turske fabrike u Leskovcu je obolelo od malih boginja, rečeno je danas pojedinim lokalnim medijima u Zavodu za javno zdravlje Leskovac.

Po zvaničnoj objavi epidemiologa, samo pre dva dana je bilo 35 registrovanih slučajeva, a kako nezvanično saznajemo, već stotinak radnika je otišlo na bolovanje, dok ostatak radi u pogonima >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << pod zaštitnim maskama.

U fabrici, koja broji 790 radnika, razmišljaju, ali se još uvek ne odlučuju da pošalju zaposlene na kolektivni odmor.

Evo i objašnjenja epidemiologa Jadranke Krasić u kom trenutku Zavod za javno zdravlje može predložiti meru kolektivnog odmora:



Na teritoriji Jablaničkog okruga od početka oktobra 2017. godine zaključno sa današnjim datumom registrovano je ukupno 587 slučajeva sumnji malih boginja. Ukupno na teritoriji Jablaničkog okruga do danas  obolelo je i potvrđeno 489 slučaja malih boginja.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Male boginje zakucale i na vrata „Jure“

Izvor: juGmedia, 23.Jun.2018, 12:07

Po poslednjim informacijama, i druga osoba zaposlena u fabrici „Jura“ u Leskovcu obolela je od malih boginja, a kako smo već pisali, u „Džinsiju“ ih je čak 47 i strahuje se od povećanja broja zaraženih morbilima...U Zavodu za javno zdravlje Leskovac kažu da se stanje u obe fabrike konstantno...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.