Male boginje zakucale i na vrata „Jure“

Izvor: juGmedia, 23.Jun.2018, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Male boginje zakucale i na vrata „Jure“

Po poslednjim informacijama, i druga osoba zaposlena u fabrici „Jura“ u Leskovcu obolela je od malih boginja, a kako smo već pisali, u „Džinsiju“ ih je čak 47 i strahuje se od povećanja broja zaraženih morbilima.

U Zavodu za javno zdravlje Leskovac kažu da se stanje u obe fabrike konstantno prati, pogotovo u „Juri“ koja broji 2.700 zaposlenih i da su preduzete sve potrebne epidemiološke mere.

Znali smo da će i nas da zakače >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << boginje, jer koristimo isti prevoz do posla sa radnicima Džinsija. Vozimo se istim autobusima. To je bila neminovnost„, komentariše nam jedna radnica iz „Jure“ koja zahteva anonimnost.

Od 15. juna, kada je proglašena epidemija malih boginja u „Džinsiju“, radnici u pogonima rade sa zaštitnim maskama, a vlasnici ove turske fabrike su odlučili da vakcinišu radnike MMR vakcinom o sopstvenom trošku.

Od oktobra prošle godine, kada je prijavljena prva epidemija u Jablaničkom okrugu, od malih boginja je obolelo 489 osoba, kod kojih su morbile laboratorijski potvrđene, a bilo je još oko stotinu sumnjivih slučajeva. Epidemija morbila je prijavljena u opštinama Bojnik i Vlasotince, a u Leskovcu traje od početka ove godine. Među obolelima je bilo i 15 medicinskih radnika.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.