Radovi u Srbiji po planu: Turski tok biće završen do kraja godine

Izvor: B92, 02.Dec.2019, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radovi u Srbiji po planu: "Turski tok biće završen do kraja godine"

Jagodina -- Na gasovodu poznatom kao "Turski tok", dugačkom kroz Srbiju 403 kilometra, do sada je zavareno 370 kilometara cevi.

Ovaj projekat biće završen po planu, do kraja godine, izjavio je ruski varilac na gasovodu Dimitrij Jakušev.

Jakušev, koji sa kolegama iz srpsko-ruskog preduzeća "Gastrans" radi na deonici kroz Pomoravlje, izjavio je novinarima da se dnevno završava od 1,5 do četiri kilometra cevi, koje su prečnika 81 centimetar, a svaka cev je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << teška devet tona.

Pre polaganja gasovoda, svaki zavareni spoj se testira i pokriva specijalnim namazom. Raskvašen teren, blato, hladna košava, otežavaju radove i variocima i mašinama, ali će plan biti ostvaren, "kako je naredio predsednik", dodao je Jakušev.

Gasovod "Turski tok" je ukupne dužine 1.100 kilometara, od Rusije preko Crnog mora. Namenjen je za isporuku gasa Turskoj i zemljama južne i jugoistočne Evrope.

Na trasi kroz Srbiju u dužini 403 kilometra biće ugrađeno više od 50.000 tona cevi, a na trasu kroz Pomoravlje cevi se dopremaju kamionima, sa stovarišta u Ćupriji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.